کاربردهای فناوری نانو در بخش کشاورزی،
صنایع غذایی، محیط‌زیست و صنایع وابسته

کشاورزی به‌عنوان یکی از ارکان مهم اقتصادی کشورهای توسعه‌یافته محسوب می‌شود و حیات و ممات برخی از این کشورها در گرو کشاورزی است. با افزایش جمعیت جهان، نیاز به غذا و محصولات کشاورزی به شدت درحال افزایش است، اما در اثر عواملی چون تغییرات آب و هوایی، محدود شدن منابع آب و خاک، افزایش آلودگی محیط‌زیست و افزایش بیماری‌های گیاهی، مشکلاتی در زمینه کشاورزی و تولید غذای کافی و سالم به وجود می‌آید. فناوری‌نانو قابلیت متحول ساختن صنعت کشاورزی را از طریق تهیه فرمولاسیونی جدید برای سموم و کود، شناسایی و تشخیص بیماری‌های گیاهی، تامین آب موردنیاز کشاورزی، مدیریت و اصلاح خاک و بهداشت دام واصلاح نژاد دارد.

از طرفی ورود فناوری‌نانو به ‌حوزه ‌بسته‌بندی ‌تحولی ‌اساسی ‌در ارائه ‌بسته‌بندی‌هایی‌ جدید با ویژگی‌های متفاوت از بسته‌بندی‌های معمولی ایجاد کرده است. در این نوع از بسته‌بندی‌ها استفاده از مواد نانومتری به شکل چشم‌گیری استحکام و نفوذپذیری بسته‌بندی را بهبود داده و این نوع از بسته‌بندی را به‌عنوان یک گزینه امید‌بخش ‌با پتانسیل بالای تجاری جهت تضمین سلامت و کیفیت غذا در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی معرفی کرده است.